Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen

 Doelgericht zelfverzekerd

Witte, blonde of grijze haren in het gezicht kunnen erg onprettig zijn en een aanslag doen op je zelfvertrouwen. Helaas kunnen niet alle haren verwijderd worden met behulp van laser of IPL-therapie. Voor permanente verwijdering van dit type ongewenste haargroei biedt elektrisch haren dé oplossing.

SPECIALISATIES_el_ontharen2

Elektrisch ontharen als nabehandeling

Grote huidoppervlakten met (donkere) haren worden vaak behandeld met laserlicht. Helaas is laser ontharing minder effectief op grijze, (licht)blonde en witte haren. Om de mogelijk overgebleven haartjes alsnog te verwijderen is elektrisch ontharen de meest geschikte nabehandeling op laser ontharen.

Wat houdt elektrisch ontharen in?

Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Met een heel dun naaldje wordt met een zwak stroomsignaal de haarpapil verwarmd en vernietigd. Door meerdere behandelingen is er geen nieuwe haargroei meer mogelijk. Na elke behandeling kan de huid wat rood zijn en er kunnen zich soms kleine korstjes vormen. Belangrijk is dat tussen de behandelingen door de haren niet geëpileerd of geharst worden. Knippen of scheren mag wel.

Vergoeding van elektrisch ontharen

Het elektrsich ontharen in het gezicht wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars als je aanvullend bent verzekerd. Vergoedingen kunnen echter per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Plan direct een intakegesprek om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.